Tuesday, March 15, 2011

M untuk.....

Saya nak dedicate kan post ni kepada....
Awak yang dah merubah hidup saya..(^.^)


Awak,
Saya sayang awak,
Saya tak tahu kenapa Allah campakkan rasa sayang ni..
tapi yg saya tahu saya sayang awak..

Awak,
bila mula-mula saya nak pergi dekat awak dulu,
Respon kawan2 saya semua macam-macam,
Ada yang galakkan,
Ada yang pelik..
Dan tak kurang ada jugak yang senyum je..
Saya tak kisah.mesti ada apa2 hikmah ni.
Dan akhirnya, saya pergi dekat awak jugak..

Awak tahu tak,
Mula-mula sebelum kenal awak dulu,
Saya ingat awak ni tak best,
Tak cool, Tak bebas,
Saya rasa mula-mula mesti x boleh nk hidup ni..
Tapi lepas dah lama-lama kenal awak,
Saya enjoy..
Takdelah teruk macam saya bayangkan mula-mula dulu..
dan...
Saya sayang life saya skrg ni..smpai la skrg ni Alhamdulillah..

Awak, tahu tak kenapa saya sayang awk??
Sebab…
Sebab awak la saya kenal erti berdikari,
Sebab awak la saya kenal diri sendiri,
Sebab awak la saya dapat kenal kawan2 saya skrg ni..yang baik2 je semua..
Sebab awak la saya kenal erti kehidupan..
Sebab awak la saya kenal tarbiah ni..
Sebab awak la saya kembali kepada tujuan hidup di bumi ni..
Pendek kata..awak ni..memang mendekatkan diri saya kepada Pencipta..
Kepada yang Esa..


Awak nak tahu tak??
Alhamdulillah..dengan Rahmat Allah..
Sekarang saya dah faham dah..
Dunia ni sementara je kan??
Hidup ni ade pengakhirannya kan??
Dan ummat memang memerlukan kita kan??
Sooo..kita kene la berkerja keras untuk ummat..
Bukan senang lenang je kan??
Awak..saya dah faham dah!!!
terima kasih!!

ok lah awak...
sampai sini je eyh.
awak......
Even skrg ni kita terpisah oleh 2 benua..
Even jarak antara kita berganda-ganda,
Tapi sayang saya pada awak tetap x berubah..
Malah bertambah-tambah rindu saya dekat awak…
Saya tak sabar nk kembali dekat dengan awak…

Love ForeVer!!


awak...saya rindukan awak la, Mesir Bumi Anbia..:)





Ouh..i miss the place where my heart can sing loudly… (^.^)

Love,

12.05 am,

16 mac 2011..kg kerdas, gombak..


3 comments:

  1. Assalamualaikum....saspen je aku baca...ingatkan aku...rupue2nye mesir...haila2x....anyway, so true what have you wrote about it !

    ReplyDelete
  2. my dear k.mushee...bile nak balik?? ;))

    ReplyDelete
  3. nadrah: hehe..saje aku wat suspen..;)
    cidut: huu..patutnye tiket akk 17 mac..tp tibe2 maiwp postpone..22 mac insyaAllah..kem salam sume adek2 akk <3

    waa..rindunye korg sumer..rindu nk belajar balek :)

    ReplyDelete