Friday, December 31, 2010

Hadiah utk 2011

slmt tahun baru 2011..
semoga tahun ni akn bertambah amalan n keberkatan Allah insyaAllah..
semoga Allah tetap kan hati kite semua dlm nikmat islam n iman ni insyaAllah...
semoga Allah teguhkan larian kaki2 kita semua dlm mendalami ilmu Allah...(^.^)
just selingan utk tahun baru...
sape penah bace cite ni xpe je...
it's very cute n inspiring...


THE PENCIL PARABLE

the Pencil Maker took the pencil aside, just before putting him into the box.

"there are 5 things that you need to know, before i'm sending you to the world," he hold the pencil. "Always remember that and never forget it if you want to be the best pencil".


1. You will be able to do many great things but only if you allow yourself to be hold in Someone's hand.


2. You will experiance very painfull sharpening from time to time, but you will need it to become the better pencil.


3. You will be able to correct any mistakes that you might make.


4. The most important part of you will always be what is inside


5. On every surface you are use on, you must leave your mark. No matter what the condition,
you must continue to write.

The pencil understood and promised to remember, and went to the box with purpose in its heart.





okeh..sekarang cube gantikan tempat pensel ni dgn diri sendiri..dan sentiasa ingat pesanan ni dan jgn lupa utk jadi manusia yg lagi bagus..(^.^)


1. kite bole buat ape2 yg menarik n bagus, kalo kite serahkan diri kita kpd Allah. dan biarkan org sekeliling gunakan kebaikan kita..(tp jgn la smpai kene pijak)


2. mmg sakit kan kene sharp tiap2 mase bila pencil ni tumpul, tapi kalo x sharp..akn maintain tumpul je la kan?? mcm tue jugak manusia, mmg sakit ujian n dugaan tu..tapi itulah yg jd kn kita lagi matang n lagi kuat InsyaAllah


3. kita bole betulkan balik, padam balik ape2 kesalahan yg kita akan buat dan bermaaf-maafan tu kan amalan mulia..:)


4. walau macam mana pun seseorg tue, cantik macam mana pun..tapi HATI tu yg menetukan segala-galanya..ade je org yg x cantik..tapi bila hati tu baik, perangai dan sifat pun akan automatik jadi cantik..dan semua org pun suka je dgn org2 baik ni kan??


5. last sekali, even dekat mana2 pun kita berpijak, cuba la tinggalkan signature yg baik, even susah dan payah macam mana pun..cuba tinggalkan kesan yg baik dkt org sekeliling. kat sekolah pun, jadi student yg baik. even bila dah keje nanti, cuba jd pekerja yg dedikasi..


Comei kan?? insyaAlah..take it n keep inside..bila2 down bole la igt balek..


\(^.^)/


bait asrar
6.27 pm

2 comments: