Tuesday, January 11, 2011

ComeL..\(^.^)/

salam people ...

Ermm….sbnr nya dah janji dgn diri sendiri utk x update blog..tapi…huu..

Semalam, I just come back from a house…jadi nanny kat situ kejap..

Tolong akk senior jaga anak-anak dia..dua org..sorg setahun lebih, Sharifah Amira Sofea and sorg baru je sebulan lebih, Sharifah Alia Syuhada..and plus husband akak tu balik Malaysia kejap..ade urusan penting…

Jaga budak2 kecik ni mmg mencabar..salah sikit je, menangis la budak tue..even budak tu nak bukak pintu je, tapi tgn dia x sampai..alih2 nangis je keje nye..huu..sabar je la…

huu..saye la Amira, budak yg nangis kalo x bole bukak pintu tu (*.^)


But 1 thing yg aku belajar is..budak2 ni sgt innocence..ape yg dia tengok or dengar, itulah yg dia belajar..x kisah la benda tue betul or salah…

Macam 1 kes..baru2 ni dkt mesia..kes budak terjun bangunan sbb bajet die tue superman, boleh terbang..budak tu suruh kakak or abg dia belikan sut superman and dia percaya lps pakai sut tu, boleh terbang…but finally…budak tu lompat keluar dari tingkap sebuah pangsapuri and..he died..

See, naïve sgt budak2 ni kan?? And pengaruh TV tu sgt kuat..so, ibu bapa, please alert!!! Make sure anak2 anda x terpengaruh sgt dgn anasir2 tidak baik ni…

Huu..tapi teringat la 1 kes mase aku kecik dulu…aku belajar makan sayur sebab aku terpengaruh dgn cerita Popeye…lps makan sayur bole jadi kuat..haha..my mum mmg kene berterima kasih dgn Popeye tu sbb budak kecik kan biasenye payah nak makan sayur..but I did it well J hehe

Ok, just nak share gamba2 budak kecik yg comel n rase nak cubit2 je pipi diorang..huu..

Amira akan menari2 atas beg luggage ni bile ade lagu2 yg menarik terpasang..

again

okeh..bila dia dah penat (^.^)



"saya rase saye cool n hebat mcm superman"..Uwais


my cousin...najibah..

hye, nama saya Danish..(",)

haa..yg tomei ni Tasha

again..Najibah in her Baju Raya

"nak x??"

Yahya


ouh..ni anak sedara kakyu


alamak..lupa nama budak tembam ni

hanaan aqilah..she steal my name..hehe :)

ketahuilah bahawa anak kecil itu dilahirkan suci 'umpama kain yang putih'. Ibu bapanyalah yang mencorakkan nya sama ada menjadi Yahudi, Nasrani atau Majusi. Kalau hendak membina insan biarlah sejak ia masih kecil...

p/s: ok..rase mcm nak suro along kahwin cepat2 n nak anak buah..huu


(O.o) ....(^.^)


rumah asrar
5.56 pm



No comments:

Post a Comment